top of page
wtc_nevele_edited.jpg
wtc_nevele.jpg
wtc_nevele_edited.jpg

Inschrijving seizoen 2021 - 15/11/2020

Het coronavirus blijft hardnekkig aanwezig en zorgde ervoor dat we een bizar fietsjaar beleefden, 2020 zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven.
Het fietsen stond bij velen dit jaar op een laag pitje en heel wat leden hebben dit jaar zelfs afgehaakt door de schrik voor een coronabesmetting. 

Het was dit jaar dan ook moeilijk om te voldoen aan de voorwaarden om een terugbetaling van 25 euro kledijwaarborg te verkrijgen (15 ritten heren – 10 ritten dames), daarom wordt voor iedereen het lidgeld voor 2021 verminderd met 25 euro tot 50 euro. 
 
Het verminderde lidgeld van 50 euro bestaat uit twee delen:
 • het lidmaatschap bij de VWB/VBR (waaronder de verzekeringsbijdrage en de gratis pechverhelping):  32 euro voor het volledige gezin;
 • het lidgeld voor onze club: 18 euro.
 
Voor het eerste gezinslid dien je dus 50 euro te betalen, nl. 18 euro lidgeld club en 32 euro lidmaatschap VWB/VBR.
Vanaf het tweede gezinslid dat onder hetzelfde dak woont dien je enkel het lidgeld voor onze club te betalen, zijnde 18 euro.  
Leden die verzekerd zijn bij een andere bond of via een andere club dienen enkel het lidgeld voor onze club te betalen, maar dienen ons wel het bewijs voor te leggen dat ze verzekerd zijn. 
 
Gelieve niet in te gaan op de mail van de VWB/VBR om je lidgeld te betalen, we regelen het lidgeld voor de VWB/VBR bij voorkeur via onze club!
 
Gelieve het verschuldigde bedrag over te schrijven op de rekening van WTC Nevele: IBAN BE26 8538 6984 7229 met de vermelding lidgeld + naam. 
Graag vóór 10 december 2020 zodat je verzekering tijdig in orde is.
 
De laatste jaren hebben we vastgesteld dat er regelmatig nieuwe leden zijn die reeds na 1 jaar de club verlaten, wat eigenlijk heel jammer is gezien de Club een belangrijk deel van de verkregen kledij van deze leden heeft betaald. Om te vermijden dat onze club hier steeds minstens 100 euro aan toedraagt zullen nieuwe leden voortaan een bijkomende borg dienen te betalen van 100 euro. Deze bijkomende borg kan in twee jaar terug verdiend worden a rato van 50 euro per jaar mits heraansluiting voor het volgend jaar, maar niet ondergeschikt aan aantal gereden ritten. Het lidgeld voor de nieuwe leden zal dus 295 euro zijn, nl. club 43 + VWB 32 + 120 bijdrage kledij + 100 borg.
 
Wat krijg je allemaal voor de lidmaatschapsbijdrage bij de Vlaamse Wielrijdersbond – VWB / VBR Vlaanderen:
 • Verzekering 24 op 24 uur (Burgerlijke aansprakelijkheid + Lichamelijke ongevallen + Rechtsbijstand) ook in het buitenland, ook als je alleen fietst, bij ALLE recreatieve organisaties. 
  Geen specifieke fietskledij vereist, noch een specifieke sportfiets. Ook geldig voor o.m. E-bikes, ligfietsen, 3Wielers, tandem. 
  Naast het fietsen zijn ook zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek en turnen verzekerd en ook chronoritten (type Marmotte). 
  De verzekering is niet van toepassing voor eigen materiele schade en diefstal (fiets, helm, kledij,...).
  Let op: onze club is niet verantwoordelijk voor het al dan niet ingeven van de gezinsleden alsook niet voor hun eventuele ongevalsaangiften. Niet ingegeven = niet verzekerd! Je kan op de website www.vwb.be gemakkelijk terugvinden wat te doen bij een ongeval. Mocht je hieromtrent vragen hebben, kan je uiteraard wel bij ons terecht. 
 • Het tweemaandelijks magazine ”Vlaamse wielrijder en Biker”. Gemiddeld 200 pagina’s nieuws, techniek, voeding, promoties, kalenders en zoveel meer.
 • Gratis pechverhelping: dit geldt voor recreatieve-sportieve-woon/werkfietsers en werd uitgebreid naar de hele Benelux. 
  Alle types fietsen vallen onder deze bijstand, inbegrepen E-bikes.
  Men belooft om binnen de 45 minuten ter plaatse te zijn en men brengt de vwb-fietser snel naar zijn/haar vertrekpunt of thuisadres.
  De fiets wordt voor herstelling afgeleverd bij de dichtstbijzijnde fietshersteller of bij de eigen hersteller indien die binnen een straal van 50 km gevestigd is – en dit in heel België en gedurende 24 uur, 7 dagen op 7. 
  Er zijn een paar uitzonderingen, maar zie hiervoor de website van de vwb – https://www.vwb.be/134/Pechverhelping
  Bij pech bel je het gratis noodnummer 0800-787.62, geef je naam, lidnummer of rijksregisternummer en de plaats waar je met pech staat door en binnen 45 min. (onder normale omstandigheden) is de wegenwachter bij jou. Om vanuit de aan België grenzende landen te bellen bij pech gebruikt men het nummer: +32 2 541 91 59.
 • Tegemoetkoming ziekenfonds: naargelang het ziekenfonds waarbij je bent aangesloten krijg je een tussenkomst van het ziekenfonds van 15 à 30 euro. Voor meer uitleg klik op de volgende link: https://www.vwb.be/89/Info-ziekenfonds.
 
Belangrijke data volgend jaar
 • start seizoen: zaterdag 20 februari 2021 (rally Aalter) en zondag 21 februari 2021 (eerste groepsrit)
 • rally: zaterdag 11 en zondag 12 september 2021
 • slotrit: 10 oktober 2021
 • eetfestijn: zondag 17 oktober 2021
 • kampioenenviering: zaterdag 20 november 2021
 
We kijken nu al reikhalzend uit naar volgend seizoen en het wordt zaak om de conditie tegen 20 februari van volgend jaar op niveau te krijgen. Jullie weten dus wat te doen deze winter. Als het kriebelt moet je sporten! En voor de rest, profiteer op tijd en stond en hou jullie gezond!
 
Sportieve groeten,
Het bestuur
bottom of page