top of page
WTC Nevele 2023_edited_edited.png
WTC Nevele 2023.jpg
WTC Nevele 2023_edited_edited.png
Fiets handvatten

INFO VERZEKERING

In het jaarlijkse lidgeld is de verzekering via de Vlaamse Wielrijdersbond begrepen. Deze verzekering dekt echter niet alleen het fietsen in clubverband; doch ook individueel, in België zowel als in het buitenland.
Niet enkel de wielertoerist zelf, doch ook zijn/haar gezinsleden wonende onder hetzelfde dak is verzekerd. Doch enkel op voorwaarde dat deze gezinsleden ingegeven werden in het systeem van VWB. Het lid dient hiervoor zelf het nodige te doen.

Meer informatie over de verzekering kan je vinden via deze link: www.vbr-vlaanderen.be/index.php?id=110

Hierin staat duidelijk omschreven wat de verzekering juist omvat en wat moet worden gedaan om een aangifte te doen. Elk lid dient zelf het nodige te doen voor de aangifte van zijn schadegeval aan de verzekering – de procedure is heel duidelijk omschreven op de website van de VWB.

Bijkomende informatie over de verzekering kan worden bekomen bij de ondervoorzitter die ook over elke aangifte van een ongeval binnen clubverband op de hoogte moet worden gebracht.

Bijstand bij de aangifte:

  • A-Groep: Koen Stepman

  • B-Groep: Wim Dhont

  • C-Groep: Maurice De Vreese

  • Dames Groep: Jan Cornelis

Onze club is niet verantwoordelijk voor het al dan niet ingeven van de gezinsleden, alsook niet voor hun eventuele ongevalaangiften.

Als VWB lid heb je ook recht op pechverhelping onderweg.

Alle details en hoe de pechverhelpingsdienst te bereiken vind je op  https://www.vwb.be/134/Pechverhelping

bottom of page